Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

De 6 populairste sporten in België

footballers
Credit: Pixabay

Ben je een sportliefhebber en sta je op punt je volgende vakantie te boeken, dan heb je er misschien nog niet bij stilgestaan dat België een lange en rijke geschiedenis heeft op het gebied van sport. Ga op ontdekking uit en geniet het verbluffende aanbod in dit land!

Sport in België

De sportgeschiedenis van België is zeer uitgebreid en zeer boeiend. Veel van 's werelds topatleten komen uit België of trainen in België om de top bereiken waar ze zich vandaag bevinden.

Sport en een gezonde levensstijl worden in België allebei serieus genomen. Ontdek hier de 6 favoriete sporten van België waarvan je kan genieten tijdens je volgende vakantie.

Voetbal

Voetbal is een populaire sport in heel Europa, en wordt ook soms wel eens soccer genoemd, de Amerikaanse benaming.

In België is de Jupiler Pro League de populaire voetbalcompetitie, en een toegewijde groep Belgen volgt de teams even aandachtig als om het even welk ander voetbal- of ander wereldwijd en bekend sportevenement.

Het is wellicht één van de meest toegankelijke en spannendste competitie om te volgen op TV in het Belgische voetballandschap.

Veldhockey

De Belgische geschiedenis van veldhockey is vrij goed gevuld. Bij internationale toernooien staan veel Belgische ploegen hoog, zo niet bovenaan genoteerd, vooral binnen Europa.

Misschien uniek voor het Belgische veldhockey is dat zowel het damesveldhockeyteam, The Red Panthers, als het herenveldhockeyteam, The Red Lions, regelmatig te bewonderen zijn in Europese hockeyfinales.

Zwemmen

Hoewel zwemmen vandaag de lijst van top sporten in België aanvoert, is dit niet altijd het geval geweest, en het was pas toen Pieter Timmers een zilveren medaille mee naar huis nam op de Olympische Zomerspelen van 2016 dat België in de ban van het zwemmen raakte.

Nu is het moeilijk om de Belgen uit het water te houden, met de zwemsport op de derde plaats van de favoriete sporten van de doorsnee Belg.

Tennis

Het komt misschien als een verrassing, maar voor de Belgen is tennis de meest bekeken volkssport op TV.

Ook Belgische tennissterren hebben wereldwijd het nieuws gehaald, vooral Kim Clijsters, die in 2007 met tennis stopte maar in 2009 een opmerkelijke comeback maakte.

Wielrennen

Fietsen en België gaan samen als goede wijn en lekkere kaas.

Dankzij het gematigde klimaat en het vrij vlakke landschap van België is wielrennen een populaire bezigheid van zowel volwassenen als jongeren, en dit leidt ertoe dat België de ranglijsten van vele internationale wielerkampioenschappen aanvoert.

Wielrennen is zo populair dat elke eerste zondag van april de beroemde wielerwedstrijd, De Ronde van Vlaanderen, wordt gehouden. Honderdduizenden toeschouwers staan langs de kant van het parcours om de wielrenners succes te wensen.

Hardlopen

De liefde van België voor de loopsport is duidelijk en er is één familie die bijna als enige verantwoordelijk is voor de opkomst van de loopsport als populaire sport in België.

We hebben het natuurlijk over de familie Borlée, die regelmatig medaillewinnaars is geweest op de wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen, en zelfs op de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.